Vanuit huis starten met affiliate marketing

Geplaatst op 02-03-2022

Wilt u starten met affiliate marketing vanuit huis, dan kunt u hier meer lezen over de benodigdheden. Allereerst heeft u natuurlijk een internetverbinding nodig om de boel op te zetten. Omdat affiliate marketing het gemakkelijkst te doen is wanneer u een eigen website heeft, is webhosting een andere benodigdheid voor het opzetten van een affiliate shop.

Binnen uw affiliate shop, wat in feite gewoon een website is, kunt u bij ieder product dat u promoot een affiliate link plaatsen. Via een affiliate link kan een bezoeker vanuit uw affiliate webwinkel navigeren naar de website van de aanbieder van een bepaald product. Binnen iedere affiliate link is een code opgenomen die zodanig is gekoppeld dat de verkoper bij een sale (verkoop) kan zien dat de bezoeker vanuit uw webwinkel is doorgestuurd. Voor alle verkopen die zijn te herleiden naar uw webwinkel ontvangt u een vergoeding.

Een affiliate webwinkel kan eenvoudig met het PHP script van Vrolijk Internet Services worden gemaakt. Dit script kunt u heel makkelijk op uw eigen hostingpakket installeren met behulp van de handleiding. In de handleiding, die u kunt vinden op de website van Vrolijk Internet Services, leest u hoe u het script kunt installeren op uw eigen hosting pakket.

Indien u nog geen webhosting heeft afgesloten voor uw eigen affiliate shop dan kunt u dat samen met het script afsluiten als u dat wilt. Het voordeel daarvan is dat er een kant-en-klare webshop wordt geleverd waarmee u direct aan de slag kunt. U hoeft de PHP bestanden niet meer zelf te plaatsen en hoe u hoeft zelf de database niet meer aan te maken. Vrolijk Internet Services zorgt ervoor dat u meteen kunt beginnen met affiliate marketing.

Omdat het best veel werk is om producten handmatig aan uw website toe te voegen, zijn er manieren om producten automatisch op uw website te plaatsen. Met het affiliate script van Vrolijk Internet Services kunt u de producten die binnen de affiliate netwerken Daisycon, Tradedoubler en TradeTracker worden aangeboden automatisch toevoegen aan uw affiliate website. Wanneer u zich bij één of meer van deze netwerken aanmeldt, krijgt u toegang tot een groot aantal producten die u kunt promoten. Ook is er binnen deze netwerken promotiemateriaal beschikbaar dat u kunt inzetten.