Hockeysticks koop je gemakkelijk online bij Jumbo Golf & Hockey

Geplaatst op 26-01-2022

Hockeysticks koop je gemakkelijk online bij Jumbo Golf & Hockey

Een goede hockeystick is de basis van alles bij hockey. Er zijn gigantisch veel verschillende soorten, maten, merken en materialen. Om te beginnen zijn er juniorsticks, seniorsticks en keepersticks en speciale zaalhockeysticks. In deze blog gaan we de belangrijkste verschillen in de hockeysticks op een rijtje zetten en weet jij hoe je kan bepalen welke stick voor jou het beste is. 
Daarnaast hanteren ze bij Jumbo Golf & Hockey de Europese prijscheck waardoor je bij aanschaf van je nieuwe stick zeker weet dat je een eerlijke prijs betaalt.

Hoe kies ik de juiste hockeystick?

Omdat er zoveel verschillende soorten en maten zijn is het lastig om zomaar een hockeystick te kopen terwijl ze op het oog nagenoeg het zelfde lijken.
Alle bekende merken zoals Adidas, Osaka, Grays en Brabo hebben veel verschillende sticks met allemaal een unieke samenstelling van materialen en is de lengte voornamelijk bepalend of een stick bij je past ja of nee. Een te lange stick zorgt ervoor dat je de techniek niet lekker onder de knie krijgt, een te korte stick zorgt ervoor dat je minder slagkracht hebt en is het waarschijnlijk dat je de verkeerde houding aanneemt. 

Bij junior sticks is het belangrijk dat de stick niet boven de navel uitkomt, bij. senioren is dit geen probleem. De lengte die bij senioren het meest gebruikelijk is is de 36,5 inch wat neerkomt op 92 centimeter. 

Er zijn een aantal manieren om te bepalen welke stick lengte het beste bij jou past, het belangrijkste is dat je met een rechte rug rechtop staat, de stick recht op de grond zet langs je lichaam en dat de stick niet boven je navel uitkomt (een paar centimeter eronder is niet erg).

Grootste assortiment hockeysticks.

Ongeacht naar welke hockeystick je opzoek bent, welke maat of welke kleur. Bij Jumbo Golf & Hockey ben je zeker weten op het juiste adres, zij hebben een enorm assortiment met de beste hockeysticks waardoor je altijd de juiste zult vinden. Mocht je niet helemaal zeker zijn welke maat je nodig hebt dan kan je altijd bij een fysieke winkel terecht voor passend advies.